Jyväskylän yliopiston kriminaalipsykologian dosentti ja koulupsykologi Jaana Haapasalo ihmettelee Aamulehdessä, miksi Suomessa on metsästyksen hyväksyvä ilmapiiri.

- Pidän metsästystä, niin kuin urheiluammuntaakin, poikkeavana harrastuksena. Mielestäni ei ole normaalia, jos ihminen on kiinnostunut aseista. Se on tappava harrastusväline, Haapasalo sanoo lehdelle.

Haapasalo huomauttaa, että metsästyksessä ampumisen tarkoitus on aina eläinten surmaaminen. Hän toteaa, ettei metsästys ole nykyisin hengissä säilymisen edellytys.

Haapasalon mukaan erityisen vastuutonta vanhemmilta on tarjota aseita alaikäisille lapsille ja ottaa heitä mukaan metsästysretkille.

Haapasalo on perehtynyt kirjaansa varten perheen sisäisistä henkirikoksista tehtyihin tutkimuksiin. Itsensä tappava perhesurmaaja on useimmiten mies, kuten Oulun lauantaisessa tragediassa. Haapasalo kertoo Aamulehdessä, että syynä tähän ovat muun muassa miesten kasvatus, fyysinen vahvuus ja se, että miehet käsittelevät naisia useammin aseita.

Äärest fiksua tekstiä, men voi ku kattoo suukki ammollaan....